"Huhtikuun täysikuu kutsuu maadoittumaan,
juurtumaan, voimaantumaan.

kukkasielu

Huhtikuun täysikuu  (8.4.2020) tapahtuu Merkuriuksen hallitsemassa Neitsyen tähdistössä Chitra naksatrassa, jota hallitsee Mars. Täysikuu Neitsyessä on vastapäätä Kalojen Aurinkoa, jossa Uusikuu sijaitsi pari viikkoa aiemmin. Kalojen Uusikuu edustaa vastakkaista energiaa nyt meneillään olevalle Neitsyen täysikuulle, joka on hyvin maanläheinen, realistinen ja yksityiskohtiin keskittyvä ja järjestelmällinen. Täydenkuun aikaan harmonisoidaan energioita. 

Clematiksen kutsu

Kukat ovat aina olleet minulle väylä intuitiiviseen ajan laatujen ymmärtämiseen. Viikko ennen huhtikuun täysikuuta Clematikset eli iki-ihanat kärhöt alkoivat kutsumaan. Selailin puutarhakirjoja löytääkseni sopivan lajikkeen. Vaikka puutarhassamme kasvaakin jo useita kärhöjä eikä siellä oikeastaan olisi tilaa enää yhdellekään niin silti mieli haaveili vielä yhdestä clematiksesta. Me kutsumme luoksemme niitä kukkia, joiden energioita kaipaamme tai kukat kutsuvat meitä luoksemme.    

Muutama päivä sitten kun katselin huhtikuun täydenkuun astrologista karttaa palaset loksahtivat kohdalleen. Sain kosmisen selityksen Clematiksen kaipuulleni. Clematis resonoi tämän täydenkuun energioiden kanssa. Kaipaamme Clematista erityisesti myös silloin kun mieli harhailee jossain kaukana tulevaisuudessa, kun on vaikea keskittyä oikein mihinkään. Unelmoimme paremmasta huomisesta, olemme omissa maailmoissamme sen sijaan, että saisimme asioita vietyä konkretiaan.  Clematis tasapainottaa tämän huhtikuun täydenkuun energioita. Jos koet kaipaasi myös Clematista niin parhaiten voit tutustua sen energioihin nauttimalla Clematiksen kukista tehtyä kukkauutetta.

 

täydenkuun symboliikkaa

Huhtikuun täysikuuta kutsutaan ’mahdollisuuksien tähdeksi’. Chitra on sanskritin kieltä ja tarkoittaa kirkasta valoa, totuutta ja sitä symboloidaan usein helmellä.  Helmeen liittyy kaunista symboliikkaa.Se kuvastaa syvintä olemuspuoltamme, sieluamme, joka on kätketty sisimpäämme, simpukan kuoreen. 

Aurinko Kaloissa on vienyt meitä sukeltamaan syviin vesiin itsessämme ja syvissä vesissä paineet kasvavat. Olemme ulkoisen ja sisäisen puristuksessa, jokin on muuntumassa, murtumasssa, uudistumassa. Kun paine kasvaa riittävän suureksi niin jossain vaiheessa simpukan kuoreen tulee särö, joka päästää valon simpukan sisälle. Se hetki tuo mukanaan uusia oivalluksia kuin salama kirkkaalta taivaalta. Siksi tätä aikaa kutsutaan mahdollisuuksien tähdeksi. 

Neitsyen täysikuu olisi normaalisti hyvää aikaa organisoida ja järkeillä asioita elämässämme, mutta mikään ei ole enää niinkuin ennen. Tämä aika haastaa meitä pysähtymään itsen äärelle, järjestelemään sisimpäämme. On aika päättää, mistä luopua, jotta tulisi tilaa uuden kasvaa. 

Let us remember within us
The ancient clay,
Holding the memory of seasons,
The passion of the wind,
The fluency of water,
The warmth of fire,
The quiver-touch of the sun
And shadowed sureness of the moon.

John O'Donahue

AIKA RAKENTAA VAHVEMpi PERUSTA 

Me koemme tähän aikaan liittyvät haasteet monenlaisina kipuiluna, ahdistuksena, stressinä, pelkoina. Kuitenkin sen sijaan, että purkaisimme pahaa oloa ulkopuolellemme niin olisi hyvä työstää kielteisiä tunteita itseksemme, koska vain siten voimme kasvaa, kehittyä ja tulla vahvemmiksi omassa itsessämme. 

Merkurius, joka hallitsee Neitsyen täydenkuun aikaa, on tällä hetkellä Kalojen tähdistössä, jossa se on ns. alennettuna. Merkurius on kosminen viestin tuoja, kommunikaation, puheen hallitsija, joka Kalojen tähdistössä ei ole omimmillaan.  Nyt on aika käydä sisäistä keskustelua itsensä kanssa, löytää oma voima ja luottamus itsestään. Kun olemme vahvasti omassa kehossamme juurtuneina niin mikään ulkopuolinen ei voi horjuttaa meitä. Mitä enemmän myrskytuulet puhaltavat ympärillämme, sitä vahvempia ja seesteisempiä olemme itsessämme. Kun olet vahva ja luottavainen niin sinulla on paljon enemmän annettavaa lähimmille rakkaillesi ja kaikille apua ja huolenpitoasi tarvitseville itseäsi unohtamatta. 

Nyt on suotuisaa aikaa tehdä viimeiset kevätkylvöt, kuopsuttaa multaa kotipuutarhassa, tehdä pitkiä kävelyretkiä keväiseen luontoon. Tämä on aikaa rakentaa vahvempi perusta sisimmässämme, joka vie meidät yli näiden poikkeuksellisten aikojen ja siivittää kohti valoisampaa tulevaisuutta. Huhtikuun täysikuu kutsuu maadoittumaan, juurtumaan, voimistumaan.  Vaikka joskus voi tuntua yksinäiseltä niin et ole yksin. Meillä on vahva kosminen tuki, joka kannattelee meitä. Jupiter, Mars, Saturnus, Venus ovat kaikki maamerkeissä. Venus pysyy Härän maanläheisessä merkissä aina keskikesään saakka eli luvassa on paljon eheytymistä, uusiutumista, muuntumista niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. 

Maagisen kaunista maadoittavaa täydenkuun aika! Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest

NAKSATRAT


Naksatrat kertovat planeettojen, Kuun ja Auringon tarkkaa sijaintia tähdistössä. Niitä on kaiken kaikkiaan 27. Ne ovat täynnä rikasta mytologiaa, myyttisiä jumalataruja, jotka syventävät tulkintaa ja tuovat lisävalaistusta planeettojen arkkityyppisiin energioihin. Vedisessä astrologiassa naksatrat olivat olemassa jo ennen aurinkomerkkejä. Kun aurinkomerkit tulivat mukaan vediseen astrologiaan, naksatrat säilyivät edelleen mukana toisin kuin länsimaisessa astrologiassa, josta ne katosivat kokonaan. Vedisessä astrologiassa aurinkomerkkiä tärkeämpää ovat Naksatrat.